Green Tea
| Βότανο: | Green Tea |
| Βοτανική & Ελληνική Ονομασία: | Camelia sinensis (Πράσινο τσάι) |
| Ενεργό Μέρος Φυτού: | Φύλλο |
| Ενεργά Συστατικά: | Catechins (polyphenols) |
| Συνεργικά Βότανα: | OPC, Red Wine, Borage Oil, Garlic. |
| Ιδιότητες: | Περιέχει πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά. Εμποδίζει την οξείδωση της χοληστερίνης (LDL) ασκώντας ευεργετική επίδραση στην Καρδιά. Μελέτες µε ζώα και επιδημιολογικές μελέτες (όχι ακόμη διπλές-τυφλές μελέτες με ανθρώπους) δείχνουν αξιόλογη αντικαρκινική (προληπτική/θεραπευτική) δράση, ιδίως για καρκίνο πνευμόνων, οισοφάγου, στοµάχου, λεπτού και παχέος εντέρου, παγκρέατος, στήθους. Αντιβακτηριακό. Ευεργετικό στην ουλίτιδα. Βοηθητικό αδυνατίσματος κυρίως λόγω της πολυφαινόλης epigallocatechin. |
| Αντενδείξεις – Προφυλάξεις: | Πολύ ασφαλές, Περιέχει καφεΐνη (στη μισή ποσότητα απ’ ό,τι ο καφές) η οποία σε ευαίσθητα άτομα μπορεί να προκαλέσει ευερεθιστικότητα, αϋπνία, στομαχική διαταραχή. Τα ποιοτικά τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα περιέχουν σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό πολυφαινολών Και μικρότερο ποσοστό καφεΐνης σε σχέση µε τα ροφήματα. |

Πηγή: Κατάλογος-Οδηγός Nature’s Plus, ελληνική έκδοση 2011